Уто. јул 16th, 2024

Xiaomi, jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona na svetu, postavio je novi rekord prodaje sa svojim najnovijim modelom, Xiaomi 14. Za samo 10 dana od početka prodaje, 31. oktobra, prodato je više od 1,44 miliona primeraka ovog telefona12.

Xiaomi 14 je deo premijum linije telefona ove kompanije i ovim rezultatom Xiaomi je postao lider na kineskom tržištu1. Ovaj telefon je privukao veliku pažnju javnosti i pre nego što je pušten u prodaju, a očekivanja su bila visoka3.

Jedan od razloga za ovakav uspeh Xiaomi 14 je njegov napredni hardver. Ovaj model je prvi telefon koji koristi najnoviji Qualcommov 8 gen 3 čipset, koji je 30% brži od prethodne generacije5. Takođe, Xiaomi 14 dolazi sa novim Xiaomi HyperOS operativnim sistemom4.

Osim toga, Xiaomi 14 Pro dolazi u četiri različite boje: sjajno crnoj, svetlo roze, beloj i tamno zelenoj5. Telefon ima masivni modul kamere na zadnjoj strani, što ga čini atraktivnim za ljubitelje fotografije5.

Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Kada je Xiaomi 14 pušten u prodaju?
Xiaomi 14 je pušten u prodaju 31. oktobra 2023. godine.

2. Koliko primeraka Xiaomi 14 je prodato za prvih 10 dana?
Za prvih 10 dana prodaje, prodato je više od 1,44 miliona primeraka Xiaomi 14.

3. Koji čipset koristi Xiaomi 14?
Xiaomi 14 koristi najnoviji Qualcommov 8 gen 3 čipset.

4. Koji operativni sistem koristi Xiaomi 14?
Xiaomi 14 koristi novi Xiaomi HyperOS operativni sistem.

Pojašnjenje termina

Premijum linija telefona – Odnosi se na telefone visoke klase koji obično imaju najnovije i najnaprednije funkcije i tehnologije.

Qualcomm 8 gen 3 čipset – Najnovija generacija čipseta proizvedenih od strane kompanije Qualcomm. Ovi čipseti su srce telefona, pružajući procesorsku snagu za sve funkcije telefona.

Xiaomi HyperOS – Najnoviji operativni sistem kompanije Xiaomi, dizajniran za njihove najnovije modele telefona.

Modul kamere – Deo telefona gde se nalaze kamere. Moduli kamere mogu da sadrže jednu ili više kamera, u zavisnosti od modela telefona.