Пон. јул 15th, 2024

Xiaomi, kineski proizvođač pametnih telefona, postao je jedan od vodećih igrača na tržištu mobilnih uređaja u Srbiji. Prema podacima Statcounter-a, Xiaomi je u oktobru 2023. godine zauzeo 16,62% tržišta mobilnih uređaja u Srbiji2. Ova brojka pokazuje značajan rast popularnosti Xiaomi uređaja među srpskim korisnicima.

Jedan od najpopularnijih modela ovog proizvođača u Srbiji je Xiaomi Redmi 9. Ovaj model je dostupan u više online prodavnica u Srbiji po ceni od oko 11965 RSD1. Opremljen je sa 6GB RAM-a, 32GB/64GB/128GB skladišnog prostora, 13MP kamerom i baterijom kapaciteta 5020 mAh1.

Xiaomi telefoni su poznati po svojoj vrednosti za novac, nudeći visokokvalitetne specifikacije po pristupačnim cenama. Ovo je jedan od razloga za njihovu rastuću popularnost u Srbiji.

Često postavljana pitanja

Kada je Xiaomi Redmi 9 pušten u prodaju?
Xiaomi Redmi 9 je pušten u prodaju 10. juna 2020. godine1.

Da li je Xiaomi Redmi 9 dostupan u Srbiji?
Da, Xiaomi Redmi 9 je dostupan u Srbiji1.

Koja je cena Xiaomi Redmi 9 u Srbiji?
Najniža dostupna cena Xiaomi Redmi 9 u Srbiji je oko 11965 RSD1.

Koje boje su dostupne za Xiaomi Redmi 9?
Informacije o dostupnim bojama za Xiaomi Redmi 9 nisu navedene u pretraženim rezultatima.

Da li Xiaomi Redmi 9 ima otisak prsta?
Informacije o tome da li Xiaomi Redmi 9 ima otisak prsta nisu navedene u pretraženim rezultatima.

Pojašnjenje termina

RAM: RAM (Random Access Memory) je vrsta kompjuterske memorije koja se koristi za privremeno skladištenje podataka koji se trenutno koriste. Veća količina RAM-a omogućava uređaju da istovremeno obradi više informacija, što rezultira bržim performansama.

MP: MP (megapiksel) je jedinica za merenje rezolucije digitalnih kamera. Veći broj megapiksela znači veću rezoluciju slike, što može dovesti do boljeg kvaliteta slike.

mAh: mAh (miliamper-sat) je jedinica za merenje kapaciteta baterije. Veći broj mAh znači veći kapacitet baterije, što može dovesti do dužeg trajanja baterije.