Пон. јул 15th, 2024

LG 43SQ700S-W 4K UHD IPS Smart Monitor je uređaj dizajniran za multitasking, sa impresivnom 43-inčnom 4K UHD (3840 x 2160) ekranom koji reprodukuje jasne slike i živopisne boje. Ali, jedan od ključnih aspekata ovog monitora, koji često može biti previdjen, je njegova osvežavajuća stopa.

Osvežavajuća stopa LG 43SQ700S-W 4K UHD IPS Smart Monitora je 60 Hz136. Ova stopa osvežavanja je standardna za većinu televizora i monitora i pruža glatko iskustvo gledanja za većinu sadržaja.

Često postavljana pitanja (FAQ)

P: Šta je osvežavajuća stopa?

O: Osvežavajuća stopa je broj puta u sekundi kada se ekran ažurira sa novim slikama. Izražava se u hercima (Hz). Veća osvežavajuća stopa može pružiti glatko iskustvo gledanja, posebno za brze scene u filmovima i video igrama.

P: Da li je osvežavajuća stopa od 60 Hz dobra?

O: Da, osvežavajuća stopa od 60 Hz je standardna za većinu televizora i monitora i pruža dovoljno glatko iskustvo gledanja za većinu sadržaja.

P: Da li osvežavajuća stopa utiče na kvalitet slike?

O: Osvežavajuća stopa sama po sebi ne utiče direktno na kvalitet slike, ali može uticati na percepciju pokreta na ekranu. Veća osvežavajuća stopa može pružiti glatko iskustvo gledanja, posebno za brze scene u filmovima i video igrama.

Pojašnjenje termina

Osvežavajuća stopa: Broj puta u sekundi kada se ekran ažurira sa novim slikama. Izražava se u hercima (Hz).

4K UHD: Ultra High Definition, standard za rezoluciju ekrana koji pruža četiri puta više piksela od standardne 1080p Full HD rezolucije.

IPS: In-Plane Switching, tip tehnologije panela ekrana koji pruža šire uglove gledanja i bolju reprodukciju boja od tradicionalnih LCD panela.

Smart Monitor: Monitor koji ima ugrađene funkcije pametnog televizora, kao što su pristup streaming servisima i mogućnost povezivanja sa drugim pametnim uređajima.