Уто. јул 16th, 2024

Microsoft je predstavio novu funkciju za Windows 11 koja će omogućiti korisnicima Android uređaja da koriste svoje telefone kao web kamere za video pozive na računarima. Ova inovacija dolazi nakon uspešne faze testiranja i sada je dostupna za sve korisnike Windows 11 i Windows 10 operativnih sistema.

Korisnici će moći da povežu svoje Android uređaje sa računarima putem aplikacije koja će omogućiti besprekorno korišćenje kamere telefona za video pozive. Ova funkcija je posebno korisna za one koji često učestvuju u video konferencijama i žele da unaprede kvalitet slike bez potrebe za kupovinom dodatne opreme.

Implementacija ove funkcije je jednostavna i zahteva samo nekoliko koraka za povezivanje uređaja. Nakon instalacije aplikacije, korisnici će moći da biraju kameru svog telefona kao izvor video signala u aplikacijama za video pozive kao što su Zoom, Microsoft Teams i druge.

Ova inovacija je deo šire strategije Microsofta da poboljša korisničko iskustvo i poveća funkcionalnost svojih operativnih sistema. Pored toga, omogućava korisnicima da maksimalno iskoriste svoje postojeće uređaje, čime se smanjuje potreba za dodatnim ulaganjima u opremu.

Nova funkcija je već dobila pozitivne ocene od strane korisnika koji su je testirali, ističući njenu praktičnost i jednostavnost korišćenja. Očekuje se da će ova opcija postati standard za mnoge korisnike Windows operativnih sistema u budućnosti.