Пон. јул 15th, 2024

Ponekad se može desiti da slika na ViewSonic monitoru ne ispunjava ekran ili je prevelika, što može biti frustrirajuće. Srećom, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste rešili ovaj problem i uživali u optimalnom prikazu.

Prvo, važno je da podesite rezoluciju monitora na njegovu nativnu rezoluciju. Ovo možete uraditi tako što ćete desnim klikom na radnu površinu vašeg Windows računara izabrati opciju „Display settings“. Zatim, u okviru prikazanih opcija, izaberite monitor koji želite da podesite i promenite rezoluciju na preporučenu vrednost, na primer 3840 x 2160.

Ako se problem i dalje javlja, sledeći korak je da proverite postavke skaliranja. Koristite softver grafičke kartice (Intel, AMD ili NVidia) da promenite opciju „Scaling“ i prilagodite veličinu prikaza. Detaljne informacije o tome kako to uraditi možete pronaći u korisničkom priručniku vaše grafičke kartice.

Takođe, proverite postavke aspekta slike na monitoru. Otvorite OSD meni monitora i potražite opciju „Aspect Ratio“. Promenite ovu postavku na „Auto“ kako bi monitor automatski prilagodio proporcije slike.

Ukoliko koristite projektor, proverite postavke overscana. Neki projektori imaju ovu opciju koja može biti podešena u OSD meniju. Pronađite opciju „Overscan“ i prilagodite je prema uputstvima proizvođača.

Na kraju, ako nijedna od ovih opcija ne reši problem, preporučuje se da kontaktirate ViewSonic korisničku podršku za dodatnu pomoć. Oni mogu pružiti specifične savete i rešenja prilagođena vašem modelu monitora.