Пон. јул 15th, 2024

Windows 11 sada omogućava korisnicima da koriste kameru svog Android telefona ili tableta kao veb kameru na računaru. Ova funkcionalnost omogućava bežično povezivanje i korišćenje visokokvalitetne kamere mobilnog uređaja direktno na računaru, što je posebno korisno za video pozive i konferencije.

Da biste omogućili ovu funkciju, potrebno je da vaš Android uređaj ima verziju 9.0 ili noviju, kao i da instalirate aplikaciju „Link to Windows“ na telefonu. Nakon instalacije, potrebno je da na računaru otvorite „Settings“ i odete na „Bluetooth & devices“ > „Mobile devices“. Tu ćete pronaći opciju „Manage devices“ gde možete dodati svoj telefon.

Jednom kada je uređaj povezan, možete koristiti kameru telefona kao veb kameru u bilo kojoj video aplikaciji na Windows 11. Ova funkcija omogućava prebacivanje između prednje i zadnje kamere, pauziranje strima tokom prekida, kao i korišćenje efekata koje nudi vaš mobilni uređaj.

Ova inovacija donosi mnoge prednosti, uključujući bolji kvalitet slike u poređenju sa ugrađenim kamerama na laptopovima. Takođe, omogućava korisnicima da koriste svoje telefone kao kamere na više računara, što je idealno za one koji često menjaju radne stanice ili koriste više uređaja.

Iako je ova funkcija trenutno dostupna samo za Android uređaje, korisnici iPhone-a mogu koristiti alternativne aplikacije kao što je EpocCam za slične potrebe. Očekuje se da će Microsoft nastaviti sa unapređenjem ove funkcionalnosti, čineći je još pristupačnijom i korisnijom za sve korisnike Windows 11.