Пон. јул 15th, 2024

Samsung Galaxy S23 Ultra je nedavno predstavljen, a jedna od najvažnijih karakteristika ovog pametnog telefona je njegov impresivni senzor kamere. U ovom članku ćemo se detaljnije upoznati sa senzorom kamere koji se koristi u S23 Ultra i kako on utiče na performanse uređaja.

Glavne karakteristike senzora kamere

Samsung Galaxy S23 Ultra koristi ISOCELL HP2 senzor od 200 megapiksela za svoju primarnu kameru2. Ovaj senzor ima veličinu od 1/1.3 inča i koristi 0,6 μm piksele1. Pored toga, uređaj ima i ultra-široku kameru sa 12MP 1/2.55″ senzorom, 1.4 μm pikselima i f/2.2 otvorom blende1.

Performanse kamere

S23 Ultra je prošao kroz rigorozne DXOMARK testove kamere, gde je ocenjivan u oblastima fotografije, videa i zumiranja1. Uređaj je postigao visoke ocene u svim kategorijama, što ukazuje na njegovu izvanrednu kvalitetu slika i video zapisa.

Inovacije u senzoru kamere

ISOCELL HP2 senzor koristi Tetra²pixel tehnologiju, koja omogućava grupisanje 16 piksela u jedan, efikasno izlazeći 12MP slike po defaultu3. Ova tehnologija omogućava bolje performanse u uslovima slabog osvetljenja i veću detaljnost slika.

Zaključak

Samsung Galaxy S23 Ultra koristi napredni ISOCELL HP2 senzor od 200 megapiksela, koji pruža izvanredne performanse kamere. Uz inovativne tehnologije kao što su Tetra²pixel, ovaj uređaj postavlja nove standarde u oblasti mobilne fotografije.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Koji senzor kamere se koristi u Samsung Galaxy S23 Ultra?

Samsung Galaxy S23 Ultra koristi ISOCELL HP2 senzor od 200 megapiksela za svoju primarnu kameru2.

Koje su glavne karakteristike senzora kamere u S23 Ultra?

Senzor kamere u S23 Ultra ima veličinu od 1/1.3 inča, koristi 0,6 μm piksele i Tetra²pixel tehnologiju13.

Kako se S23 Ultra kotira u testovima kamere?

S23 Ultra je postigao visoke ocene u DXOMARK testovima kamere, što ukazuje na njegovu izvanrednu kvalitetu slika i video zapisa1.

Rečnik

  • ISOCELL HP2: Senzor kamere od 200 megapiksela proizveden od strane Samsung-a2.
  • Tetra²pixel: Tehnologija koja omogućava grupisanje 16 piksela u jedan, efikasno izlazeći 12MP slike po defaultu3.
  • DXOMARK: Organizacija koja ocenjuje performanse kamera na pametnim telefonima i drugim uređajima1.