Пон. јул 15th, 2024

Huawei Y5p, poznat i kao DRA-LX9, je model telefona koji je Huawei lansirao kao deo svoje ponude pristupačnih uređaja. Ovaj telefon je iznenađujuće dobar i konzistentan tokom vremena, uprkos tome što je u kategoriji budžetskih telefona2.

Karakteristike

Huawei Y5p dolazi sa 2GB RAM memorije, što može biti dovoljno za osnovne zadatke, ali može dovesti do usporavanja pri intenzivnijem korišćenju2. Telefon ima unutrašnju memoriju od 8GB, što može biti ograničavajuće za korisnike koji žele da skladište velike količine podataka ili aplikacija5.

Dizajn

Kada je u pitanju dizajn, Huawei Y5p je prilično kompaktan sa težinom od 141.5g5. Telefon je dostupan u nekoliko boja, uključujući Mint Green1.

Kamera

Huawei Y5p dolazi sa osnovnom kamerom, ali detalji o specifikacijama kamere nisu dostupni u pretraženim rezultatima.

Zaključak

Iako Huawei Y5p možda ne nudi najnaprednije funkcije, ovaj telefon pruža solidne performanse za svoju cenu. Korisnici koji traže pristupačan telefon za osnovne zadatke će naći da je Huawei Y5p dobar izbor.

Često postavljana pitanja

1. Šta znači DRA-LX9?
DRA-LX9 je modelni broj za Huawei Y5p telefon.

2. Da li Huawei Y5p ima Google usluge?
Ne, Huawei Y5p ne dolazi sa Google uslugama2.

3. Koliko RAM memorije ima Huawei Y5p?
Huawei Y5p ima 2GB RAM memorije2.

4. Koliko unutrašnje memorije ima Huawei Y5p?
Huawei Y5p ima 8GB unutrašnje memorije5.

Pojašnjenje termina

RAM memorija: RAM (Random Access Memory) je vrsta kompjuterske memorije koja se koristi za privremeno skladištenje podataka koje računar trenutno koristi.

Unutrašnja memorija: Unutrašnja memorija je prostor za skladištenje ugrađen u uređaj, koji se koristi za skladištenje operativnog sistema, aplikacija i ličnih podataka korisnika.

Google usluge: Google usluge su skup aplikacija i usluga koje Google nudi na Android uređajima, uključujući Google Play Store, Gmail, Google Maps i druge.