Уто. јул 16th, 2024

Huawei je nedavno predstavio svoj novi budžet telefon, Huawei Enjoy 70, koji nudi premijum dizajn i impresivne karakteristike po pristupačnoj ceni1. Ovaj pametni telefon dolazi sa velikim 6,75-inčnim HD+ LCD ekranom sa AOD (Always-on display) podrškom, a na vrhu ekrana se nalazi polukružni izrez sa 8MP selfi kamerom1. Na zadnjoj strani uređaja nalazi se dvostruka kamera sa glavnim senzorom od 50MP i makro senzorom od 2MP1.

Huawei Enjoy 70 pokreće osmojezgarni procesor, a pretpostavlja se da je u pitanju Kirin 710A SoC1. Uređaj koristi operativni sistem HarmonyOS 41. Telefon dolazi sa internom memorijom od 256GB, dok zvanične informacije o količini RAM memorije nisu dostupne1.

Jedna od najznačajnijih karakteristika ovog telefona je njegova velika baterija od 6.000 mAh sa podrškom za punjenje od 22,5W1. Huawei Enjoy 70 dolazi u zelenoj, beloj i crnoj boji, a njegova cena u Kini kreće se od 156 evra za verziju sa 128GB interne memorije, do 182 evra za verziju sa 256GB prostora za skladištenje podataka1. Informacije o dostupnosti uređaja na drugim tržištima još uvek nisu potvrđene1.

Često postavljana pitanja

Šta je AOD (Always-on display)?

AOD (Always-on display) je funkcija koja omogućava da ekran telefona prikazuje osnovne informacije, kao što su vreme, datum i obaveštenja, čak i kada je uređaj u stanju mirovanja. Ova funkcija može da uštedi energiju, jer ne morate da uključujete ekran svaki put kada želite da proverite obaveštenja.

Šta je Kirin 710A SoC?

Kirin 710A SoC (System on a Chip) je osmojezgarni procesor koji je razvio Huawei za svoje pametne telefone. Ovaj procesor pruža dobre performanse i energetsku efikasnost, što ga čini pogodnim za budžet uređaje kao što je Huawei Enjoy 70.

Šta je HarmonyOS 4?

HarmonyOS 4 je operativni sistem koji je razvio Huawei za svoje pametne telefone, tablete i druge uređaje. Ovaj operativni sistem nudi brojne funkcije i optimizacije koje poboljšavaju performanse i korisničko iskustvo na Huawei uređajima.