Пон. јул 15th, 2024

Keychron je poznat po svojim mehaničkim tastaturama koje koriste Gateron prekidače. Ovi prekidači su priznati kao najglatkiji masovno proizvedeni prekidači koje možete kupiti, pružajući korisnicima glatko i prijatno iskustvo kucanja1.

Gateron prekidači: Pregled

Gateron prekidači dolaze u različitim varijantama, ali najčešće se koristi Gateron crveni prekidač. Ovaj linearni prekidač čini zvuk kucanja tišim, a pritisak je umeren i lagan, što znači da dugotrajno kucanje neće izazvati umor. Ovi prekidači su pogodni za različite scenarije i većinu ljudi1.

Optički prema mehaničkim prekidačima

Keychron je dizajnirao i proizveo svoje optičke prekidače za upotrebu na K8 tastaturi. Optički prekidači su slični mehaničkim, ali se razlikuju po metodi aktivacije. Optički prekidači uklanjaju potrebu za lemljenjem prekidača na PCB, što olakšava zamenu3.

Gateron naspram Cherry prekidača

Iako su Cherry prekidači poznati po svojoj istoriji i kvalitetu, Gateron prekidači su glatkiji i prirodniji za upotrebu. Gateron proizvodi manje buke i nedavno je predstavio nekoliko novih serija prekidača za prilagođavanje5.

Zaključak

Bez obzira na to da li preferirate Gateron ili Cherry prekidače, ključ je u tome da pronađete ono što najbolje odgovara vašim potrebama i preferencijama. Keychron nudi širok spektar prekidača, omogućavajući vam da prilagodite svoje iskustvo kucanja.

Često postavljana pitanja

1. Šta su Gateron prekidači?
Gateron prekidači su vrsta mehaničkih prekidača koji se koriste u tastaturama. Oni su poznati po svojoj glatkosti i prijatnom osećaju kucanja.

2. Kako se Gateron prekidači porede sa Cherry prekidačima?
Iako su Cherry prekidači poznati po svojoj istoriji i kvalitetu, Gateron prekidači su glatkiji i prirodniji za upotrebu. Gateron proizvodi manje buke i nedavno je predstavio nekoliko novih serija prekidača za prilagođavanje.

3. Šta su optički prekidači?
Optički prekidači su vrsta prekidača koji koriste svetlosni signal za aktivaciju, umesto mehaničkog kontakta. Ovo omogućava brže i preciznije registracije tastera.

Pojašnjenje termina

Mehanički prekidači: Ovi prekidači koriste mehanički pokret za aktivaciju, obično kroz pritisak na taster.

Optički prekidači: Ovi prekidači koriste svetlosni signal za aktivaciju, što omogućava brže i preciznije registracije tastera.

Linearni prekidači: Ovi prekidači imaju konstantan otpor kroz celu putanju kretanja, što rezultira glatkim osećajem kucanja.

PCB (Printed Circuit Board): Ovo je ploča koja povezuje elektronske komponente unutar uređaja, kao što su tastature.