Пон. јул 15th, 2024

Proizvođač gejming dodataka Hori najavio je lansiranje novog zvanično licenciranog Steam kontrolera, koji će biti dostupan u Japanu od 31. oktobra. Ovaj kontroler će se prodavati po ceni od 7,980 jena (oko 50 dolara) i dolaziće u četiri boje: crna, bela, zelena i ljubičasta.

Novi Hori-jev kontroler donosi niz inovacija koje će unaprediti gejming iskustvo. Kontroler je opremljen sa četiri dodatna programabilna dugmeta, smeštena ispod D-pada i desne analogne palice, kao i dva analogna triggera na zadnjoj strani. Ove funkcije omogućavaju igračima da prilagode kontroler svojim potrebama i preferencijama, čineći ga idealnim za različite žanrove igara.

Jedna od ključnih karakteristika ovog kontrolera je podrška za žiroskop i rapid-fire funkcije, što dodatno poboljšava preciznost i brzinu reakcije tokom igre. Takođe, palice imaju senzore na dodir koji se mogu prilagoditi za različite funkcije, dok se okidači mogu prebacivati između digitalnog i analognog moda. Ova fleksibilnost omogućava igračima da optimizuju kontroler za različite tipove igara, bilo da se radi o pucačinama ili trkačkim igrama.

Kontroler takođe poseduje posvećeno Steam dugme koje pokreće Big Picture Mode i omogućava brz pristup Steam meniju tokom igre. Ova funkcija je posebno korisna za igrače koji koriste Steam kao svoju glavnu platformu za igranje.

Iako je trenutno najavljen samo za japansko tržište, očekuje se da će ovaj inovativni kontroler uskoro biti dostupan i na drugim tržištima, s obzirom na njegov potencijal i interesovanje koje izaziva među gejmerima širom sveta.