Уто. јул 16th, 2024

Spotify je postao sinonim za strimovanje muzike, nudeći ogroman katalog pesama i albuma dostupnih na klik. Međutim, ponekad u našim ličnim kolekcijama postoje dragoceni muzički komadi koji nisu dostupni na ovoj platformi. Srećom, Spotify nudi mogućnost da se ovi lokalni fajlovi dodaju u vašu biblioteku, omogućavajući vam da uživate u kompletnom muzičkom iskustvu bez prekida.

Da biste uključili lokalne fajlove u Spotify, potrebno je da pratite nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, otvorite Spotify aplikaciju na vašem računaru i idite u „Settings“ (Podešavanja). Skrolujte do dela „Local Files“ (Lokalni fajlovi) i uključite opciju koja omogućava prikazivanje pesama sa vašeg računara. Nakon toga, možete dodati željene direktorijume klikom na „Add a Source“ (Dodaj izvor), što će Spotify-u omogućiti da skenira i prikaže lokalne fajlove.

Jednom kada su fajlovi dodati, oni će se pojaviti u sekciji „Local Files“ u vašoj Spotify aplikaciji, gde ih možete dodati u plejliste i strimovati kao i bilo koju drugu pesmu na platformi. Ova funkcija je posebno korisna za one koji imaju retke snimke, demo trake ili live nastupe koji nisu komercijalno dostupni.

Integracijom lokalnih fajlova, Spotify postaje centralno mesto za sve vaše muzičke potrebe, omogućavajući vam da kreirate jedinstvene plejliste koje kombinuju strimovane pesme i one iz vaše privatne kolekcije. Ovo ne samo da obogaćuje vašu ličnu biblioteku, već i pruža mogućnost da otkrijete nove dimenzije u organizaciji i uživanju u muzici.

FAQ:

  1. Da li je moguće dodati bilo koji format fajla u Spotify?
  • Spotify podržava većinu uobičajenih muzičkih formata, uključujući MP3 i MP4. Međutim, neki formati možda neće biti podržani.
  1. Da li mogu da pristupim lokalnim fajlovima na mobilnom uređaju?
  • Da, ali prvo morate da dodate fajlove u plejlistu na računaru, a zatim da sinhronizujete tu plejlistu sa svojim mobilnim uređajem.
  1. Da li je potrebno imati premium nalog na Spotify-u da bih koristio ovu funkciju?
  • Ne, dodavanje lokalnih fajlova je dostupno svim korisnicima, bez obzira na tip naloga.

Objašnjenja korišćenih termina:

  • Strimovanje muzike: Proces slušanja muzike u realnom vremenu preko interneta, bez potrebe za preuzimanjem fajlova.
  • Plejlista: Lista pesama koje korisnik može kreirati i organizovati po želji unutar muzičkih servisa.
  • Sinhronizacija: Proces usklađivanja podataka između dva ili više uređaja, omogućavajući pristup istim informacijama na različitim platformama.