Уто. јул 16th, 2024

U današnje vreme, streaming servisi poput Spotify-a su postali nezaobilazni deo naše svakodnevice, nudeći pristup milionima pesama i podcasta na samo jedan klik. Međutim, šta raditi kada na Spotify-u ne možete pronaći one posebne, lokalne pesme koje vam znače? Odgovor leži u mogućnosti dodavanja lokalnih fajlova na vaš Spotify nalog, čime možete obogatiti svoju muzičku biblioteku pesmama koje nisu dostupne na ovoj platformi. U ovom članku ćemo vam pokazati kako to možete uraditi, korak po korak.

Koraci za dodavanje lokalnih fajlova na Spotify

  1. Preuzmite i instalirajte Spotify aplikaciju na vašem računaru, ukoliko to već niste učinili.
  2. Podesite folder(e) za lokalne fajlove. U Spotify aplikaciji, idite na „Settings“ (Podešavanja), zatim skrolujte do dela „Local Files“ (Lokalni fajlovi) i uključite opciju „Show Local Files“ (Prikaži lokalne fajlove). Ovde možete dodati foldere sa vašeg računara iz kojih želite da Spotify učita muziku.
  3. Dodajte svoje lokalne fajlove. Nakon što ste podesili foldere, lokalni fajlovi iz tih foldera će se pojaviti u sekciji „Local Files“ na Spotify aplikaciji. Možete ih pregledati i dodati u svoje plejliste kao i bilo koju drugu pesmu na Spotify-u.

Prednosti dodavanja lokalnih fajlova

  • Personalizacija: Ova funkcija vam omogućava da personalizujete svoje muzičko iskustvo na Spotify-u, dodajući pesme koje su vam posebno drage, a nisu dostupne na platformi.
  • Jednostavnost: Jednom kada dodate svoje lokalne fajlove, možete ih slušati na svim uređajima na kojima koristite Spotify, pod uslovom da ste ulogovani na isti nalog.
  • Fleksibilnost: Možete lako upravljati svojim lokalnim fajlovima, dodavati nove ili uklanjati one koje više ne želite da slušate.

FAQ

Q: Da li mogu dodati bilo koji audio fajl na Spotify?
A: Spotify podržava većinu uobičajenih audio formata, ali je najbolje da se fajlovi nalaze u formatima kao što su MP3 ili MP4.

Q: Da li lokalni fajlovi zauzimaju prostor na mom uređaju?
A: Da, lokalni fajlovi koje dodate na Spotify biće sačuvani na vašem uređaju i zauzimaće prostor.

Q: Mogu li deliti plejliste sa lokalnim fajlovima sa prijateljima?
A: Možete deliti plejliste, ali vaši prijatelji neće moći da slušaju lokalne fajlove koje ste dodali, osim ako i oni nemaju te fajlove sačuvane na svojim uređajima.

Pojmovi

  • Streaming servisi: Online servisi koji omogućavaju slušanje muzike i gledanje video sadržaja u realnom vremenu, bez potrebe za preuzimanjem.
  • Lokalni fajlovi: Fajlovi sačuvani direktno na uređaju korisnika, u kontrastu sa sadržajem dostupnim online.
  • Plejlista: Lista pesama ili video zapisa koje korisnik može kreirati i slušati/gledati u određenom redosledu.

Dodavanjem lokalnih fajlova na Spotify, ne samo da obogaćujete svoju muzičku biblioteku, već i pružate sebi jedinstveno muzičko iskustvo koje je prilagođeno vašim ličnim preferencijama. Iskoristite ove korake i uživajte u svojoj omiljenoj muzici bez ograničenja.