Пон. јул 15th, 2024

NVIDIA je spremna da započne 2024. godinu sa serijom novih grafičkih kartica koje obećavaju revolucionarnu snagu i performanse. U januaru 2024. godine, ljubitelji računarskih igara i profesionalci u oblasti grafike moći će da dožive novi talas tehnološkog napretka sa dolaskom GeForce RTX 4080 SUPER, RTX 4070 Ti SUPER i RTX 4070 SUPER modela.

Ovi novi modeli, koji su deo nadolazeće „SUPER“ serije, donose sa sobom poboljšanja u odnosu na prethodne verzije, nudeći korisnicima još bolje iskustvo u igrama i profesionalnim aplikacijama. Očekuje se da će ove kartice postaviti nove standarde u industriji i omogućiti korisnicima da iskoriste pun potencijal najnovijih igara i softverskih alata.

Datumi lansiranja

  • GeForce RTX 4070 SUPER – Predviđeno je da se pojavi u prodaji 17. januara.
  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER – Očekuje se na tržištu 24. januara.
  • GeForce RTX 4080 SUPER – Planirano je da stigne 31. januara.

NVIDIA će svoje nove proizvode predstaviti na CES 2024 sajmu, sa ključnom prezentacijom zakazanom za 8. januar. Ovo će biti prilika da se javnost upozna sa detaljima i specifikacijama novih modela, kao i sa planovima kompanije za budućnost.

FAQ

Šta znači „SUPER“ u nazivu NVIDIA kartica?
„SUPER“ u nazivu NVIDIA kartica označava unapređene verzije postojećih modela sa poboljšanim performansama i karakteristikama.

Kada će se održati CES 2024 sajam?
CES 2024 sajam će se održati početkom januara, sa ključnom prezentacijom NVIDIA-e zakazanom za 8. januar.

Da li će biti dostupne Founders Edition verzije novih „SUPER“ kartica?
Trenutno nema potvrđenih informacija o dostupnosti Founders Edition verzija za nove „SUPER“ modele.

Pojašnjenja termina

  • GPU (Graphics Processing Unit) – Grafički procesor, ključni hardverski komponent za renderovanje slika, video igara i drugih grafičkih zadataka.
  • CES (Consumer Electronics Show) – Godišnji sajam potrošačke elektronike gde kompanije predstavljaju svoje najnovije proizvode i tehnologije.
  • Founders Edition – Specijalne verzije NVIDIA grafičkih kartica koje direktno proizvodi i prodaje NVIDIA, često sa premium dizajnom i karakteristikama.