Пон. јул 15th, 2024

Realme, relativno manje poznato ime na tržištu pametnih telefona, uspeo je da uzdrma industriju mobilnih telefona nizom jedinstvenih i moćnih telefona po konkurentnim cenama. Ova kineska kompanija, koja je osnovana 2018. godine, uspela je da se probije na tržište zahvaljujući inovativnim proizvodima i prodajnim strategijama, kao i poslovnom modelu koji se oslanja na internet i e-trgovinu za brzu ekspanziju.

Realme GT 2 Pro: Prvi pravi flagship

Realme GT 2 Pro je prvi pravi flagship model ove kompanije, sa Snapdragon 8 Gen 1 čipom unutra. Ovaj telefon ima WQHD+, LTPO AMOLED ekran, koji je najbolji do sada u Realme ponudi, dok je 50Mp trostruki zadnji kamera sistem podjednako impresivan. Ovaj model, iako nema vodootpornost i bežično punjenje, nudi podršku za 5G i dolazi sa velikom količinom RAM-a i skladišnog prostora.

Realme 11 Pro+: Najbolja kamera

Realme 11 Pro+ možda je telefon srednjeg ranga, ali ima najbolju kameru koju smo do sada videli od ovog brenda. Boje su verne stvarnosti, a 200Mp ISOCELL HP3 senzor sa Superzoom-om omogućava autofokus u vertikalnom i horizontalnom formatu. Pored toga, ovaj model nudi 120Hz AMOLED ekran, veliki kapacitet baterije i brzo punjenje koje može da napuni 11 Pro+ od nule do punog kapaciteta za manje od pola sata.

Realme GT 2: Neobičan, ali moćan

Realme GT 2 je nešto neobičan telefon, ali nudi impresivne specifikacije i performanse. Iako dizajn može biti malo nekonvencionalan, ovaj model ima mnogo toga zajedničkog sa prethodnim modelima kompanije, nudeći brze specifikacije poput najnovijih procesora i super-brzog punjenja.

Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Šta je Realme?
Realme je kineska kompanija za proizvodnju pametnih telefona koja je osnovana 2018. godine. Poznata je po proizvodnji kvalitetnih telefona sa vrhunskim specifikacijama po pristupačnim cenama.

2. Ko je osnovao Realme?
Realme je osnovao Sky Li, bivši potpredsednik Oppo-a. Li je bio ključan za internacionalnu ekspanziju Oppo-a, a sada vodi Realme sa sličnom strategijom.

3. Koji je najbolji model Realme telefona?
Realme GT 2 Pro se smatra najboljim modelom ove kompanije, sa vrhunskim specifikacijama poput Snapdragon 8 Gen 1 čipa, WQHD+, LTPO AMOLED ekrana i 50Mp trostrukog zadnjeg kamera sistema.

Pojašnjenje termina

Flagship: Flagship model je najbolji i najmoćniji proizvod koji kompanija nudi. Ovi modeli obično imaju najnovije i najnaprednije tehnologije.

Snapdragon 8 Gen 1: Ovo je najnoviji i najmoćniji čipset koji proizvodi Qualcomm, vodeći proizvođač čipseta za pametne telefone.

WQHD+, LTPO AMOLED: Ovi termini se odnose na vrstu i kvalitet ekrana na pametnom telefonu. WQHD+ je rezolucija ekrana, dok je LTPO AMOLED vrsta ekrana koja pruža živopisne boje i duboke crne tonove.

50Mp: Ovo se odnosi na rezoluciju kamere na pametnom telefonu. 50Mp znači da kamera može da snima fotografije sa 50 miliona piksela, što rezultira visokokvalitetnim slikama.5G: 5G je najnovija generacija mobilne mreže koja pruža brže brzine prenosa podataka i niže latencije u odnosu na prethodne generacije (4G, 3G, itd.).