Пон. јул 15th, 2024

Redmi Note 12 i Redmi Note 12 5G su dva pristupačna pametna telefona proizvedena od strane Xiaomi. Iako su na prvi pogled slični, postoje neke ključne razlike koje bi potrošači trebali uzeti u obzir prilikom odabira između ova dva modela.

Uporedni pregled

Oba telefona koriste isti korisnički interfejs koji nudi funkcije kao što su plutajući prozori, proširenje memorije i korporativni mod. Oba uređaja imaju slične setove kamera, ali se razlikuju u glavnoj kameri. Redmi Note 12 ima glavnu kameru od 50 MP, dok Redmi Note 12 5G ima glavnu kameru od 48 MP1.

Oba modela Redmi Note 12 imaju baterije kapaciteta 5000 mAh i dolaze sa 33W punjačem. U našem testu strujanja video sadržaja sa YouTube-a, sa osvetljenjem ekrana postavljenim na pola, oba uređaja su se praznila istom brzinom. Baterija je mogla da se isprazni do pola za 12 i po sati, što znači da se može očekivati više od jednog dana neprekidnog gledanja videa. Punjač od 33W može napuniti više od polovine baterije za 30 minuta, a za punjenje baterije do punog kapaciteta potrebno je malo više od sat vremena1.

Ključne razlike

Glavna razlika između Redmi Note 12 i Redmi Note 12 5G je podrška za 5G na skupljem modelu. Ako je 5G važan za vas, možda bi bilo bolje da razmotrite skuplju verziju Redmi Note 12 Pro, potražite POCO F3 5G ili izaberete nešto od konkurencije1.

Često postavljana pitanja

1. Šta je 5G?
5G je peti standard za mobilne mreže koji obećava brže brzine prenosa podataka i niže latencije u odnosu na prethodne generacije.

2. Šta je plutajući prozor?
Plutajući prozor je funkcija koja omogućava korisnicima da koriste više aplikacija istovremeno na ekranu.

3. Šta je korporativni mod?
Korporativni mod je funkcija koja omogućava korisnicima da odvoje poslovne i lične aplikacije na svom uređaju.

4. Šta je PDAF?
PDAF (Phase Detection Auto Focus) je tehnologija automatskog fokusiranja koja se koristi u kamerama pametnih telefona.

Pojašnjenje termina

1. MP: Mega pikseli, jedinica za rezoluciju digitalnih kamera.

2. f/1.8: Odnosi se na otvor blende kamere, što utiče na količinu svetlosti koja ulazi u kameru.

3. PDAF: Phase Detection Auto Focus, tehnologija automatskog fokusiranja koja se koristi u kamerama pametnih telefona.

4. 5G: Peti standard za mobilne mreže koji obećava brže brzine prenosa podataka i niže latencije u odnosu na prethodne generacije.

5. 33W punjač: Punjač sa izlaznom snagom od 33 vata, što utiče na brzinu punjenja baterije.