Пон. јул 15th, 2024

Apple iPhone SE 4, čije se lansiranje očekuje 2024. godine, navodno će imati dizajn sličan iPhone 14 modelu, a najnovije informacije ukazuju na to da će koristiti istu bateriju kao iPhone 14 model1. Pouzdani izvor MacRumors navodi da su prototipovi iPhone SE 4 opremljeni Li-Ion baterijama sa oznakom modela A2863, istom baterijom koja se koristi za iPhone 14, s kapacitetom od 3.279 mAh1. Ako se ove informacije pokažu tačnim, iPhone SE 4 baterija će imati 1.261 mAh više kapaciteta u odnosu na iPhone SE 31.

Prethodne glasine su takođe tvrdile da će iPhone SE 4 imati OLED ekran kompanije BOE, što će ga učiniti prvim SE modelom koji napušta LCD ekran1. Takođe se očekuje da će, poput starijeg i jačeg brata, imati „Action Button“ i USB-C port1.

Često postavljana pitanja

Šta je iPhone SE 4?

iPhone SE 4 je budući model Apple-ovog iPhone SE serije, koji se očekuje da će biti lansiran 2024. godine.

Kakve će biti karakteristike iPhone SE 4?

Prema glasinama, iPhone SE 4 će imati dizajn sličan iPhone 14 modelu, koristiće istu bateriju kao iPhone 14 sa kapacitetom od 3.279 mAh, OLED ekran kompanije BOE, „Action Button“ i USB-C port1.

Kada će iPhone SE 4 biti lansiran?

Lansiranje iPhone SE 4 se očekuje 2024. godine1.

Pojašnjenje korišćenih termina

Li-Ion baterija: Litijum-jonska baterija je vrsta punjive baterije koja se oslanja na pokret litijumovih jona između pozitivnog i negativnog elektroda.

OLED ekran: OLED (Organic Light Emitting Diode) ekran je vrsta ekrana koja koristi organske materijale za emitovanje svetlosti, što omogućava tanje i fleksibilnije ekrane sa boljim kontrastom i energetskom efikasnošću u odnosu na LCD ekrane.

Action Button: „Action Button“ je taster koji se koristi za pokretanje određenih funkcija ili aplikacija na pametnom telefonu.

USB-C port: USB-C je univerzalni standard za prenos podataka i napajanje koji se koristi na mnogim uređajima, uključujući pametne telefone, tablete i računare.