Пон. јул 15th, 2024

Huawei, jedan od vodećih svetskih proizvođača mobilnih uređaja, nedavno je napravio značajan korak u razvoju svog operativnog sistema. Kompanija je predstavila ažuriranu verziju svog Harmony operativnog sistema, što je označilo značajnu promenu u njihovoj strategiji. Ovaj potez je izazvao zabrinutost među mnogim vlasnicima Huawei uređaja, jer je kompanija odlučila da isključi podršku za APK, format paketa koji se koristi za distribuciju i instalaciju softvera na Android operativnim sistemima123.

Ova promena je izazvala mnogo pitanja među korisnicima, ali Huawei ostaje dosledan svojim ranijim izjavama. Kompanija je potvrdila da će nastaviti da podržava Android aplikacije na globalnom tržištu4.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta je Harmony operativni sistem?

Harmony operativni sistem je operativni sistem razvijen od strane Huawei-a. Ovaj sistem je dizajniran da radi na različitim uređajima, uključujući pametne telefone, tablete, pametne televizore i druge uređaje.

Šta je APK?

APK je format paketa koji se koristi za distribuciju i instalaciju softvera na Android operativnim sistemima. APK doslovno znači Android Package (Android paket).

Da li će moj Huawei uređaj i dalje podržavati Android aplikacije?

Da, Huawei je potvrdio da će nastaviti da podržava Android aplikacije na globalnom tržištu.

Šta ova promena znači za korisnike Huawei uređaja?

Ova promena znači da će korisnici Huawei uređaja morati da se prilagode novom operativnom sistemu. Međutim, kompanija je potvrdila da će nastaviti da podržava Android aplikacije, što znači da korisnici neće biti potpuno odsečeni od aplikacija koje su navikli da koriste.

Pojašnjenje termina

Harmony operativni sistem: Operativni sistem razvijen od strane Huawei-a. Dizajniran je da radi na različitim uređajima, uključujući pametne telefone, tablete, pametne televizore i druge uređaje.

APK: Format paketa koji se koristi za distribuciju i instalaciju softvera na Android operativnim sistemima. APK doslovno znači Android Package (Android paket).

Android: Operativni sistem za mobilne uređaje koji je razvila kompanija Google. Najčešće se koristi na pametnim telefonima i tabletima.