Пон. јул 15th, 2024

Overwatch 2, popularna igra prvog lica razvijena i objavljena od strane Blizzard Entertainment, nastavlja da se razvija i raste sa dolaskom novih junaka. Ova igra, koja je nastavak i zamena za originalnu igru Overwatch iz 2016. godine, donosi svežu perspektivu na žanr herojskih pucačina, nudeći igračima širok spektar likova sa jedinstvenim veštinama4.

Mauga, novi tenkovski junak

Mauga, novi tenkovski junak, pridružiće se Overwatch 2 rosteru u sezoni 8. Ovaj junak, koji je 39. igrivi lik u igri, otkriven je na otvaranju BlizzCon 2023. Mauga je opisan kao „moćni tenkovski junak koji će sa svojim zapaljivim i nestabilnim mitraljezima razbiti konkurenciju“1.

Mauga je dizajniran da probije prve linije i bori se sa protivnicima u bliskoj borbi, koristeći dva moćna mitraljeza koja mogu da pucaju pojedinačno ili zajedno. Jedan od Mauginih mitraljeza, nadimka „Gunny“, može da zapali protivnike zapaljivim punjenjima kada prime dovoljno štete1.

Ramattra, lider Null Sectora

Ramattra, 36. junak igre, je lider Null Sectora, grupe svesnih robota poznatih kao omnici koji su posvećeni oslobađanju svojih ljudi bilo kojim sredstvima. Ramattra je tenk kakav do sada niste videli. Umesto da bude vrsta tenka koji štiti svoj tim – poput Sigma, Reinhardta ili D.Va – Ramattraova sposobnost da se transformiše između omnica i neprijateljskog oblika daje mu ofanzivne sposobnosti koje mu omogućavaju da napada neprijatelje na daljinu i upada u zadnje linije tima da bi napravio haos među slabijim ciljevima5.

Budući junaci

Blizzard je najavio dolazak još tri nova junaka u Overwatch 2 na otvaranju Blizzcon 20232. Iako detalji o ovim junacima još uvek nisu otkriveni, očekuje se da će oni doneti nove i uzbudljive dinamike igri.

Često postavljana pitanja

1. Šta je Overwatch 2?
Overwatch 2 je igra prvog lica koju je razvio i objavio Blizzard Entertainment. To je nastavak i zamena za originalnu igru Overwatch iz 2016. godine.

2. Ko su novi junaci u Overwatch 2?
Novi junaci koji dolaze u Overwatch 2 su Mauga, Ramattra i još tri junaka koje je Blizzard najavio na otvaranju Blizzcon 2023.

3. Koja je uloga tenkovskih junaka u Overwatch 2?
Tenkovski junaci u Overwatch 2 su odgovorni za stvaranje prostora za svoj tim. Oni su dizajnirani da budu na prvim linijama borbe, štiteći svoje timove i boreći se sa protivnicima u bliskoj borbi.

Pojašnjenje termina

1. Tenkovski junak: Ovo je tip junaka u Overwatch 2 koji je dizajniran da bude na prvim linijama borbe, štiteći svoje timove i boreći se sa protivnicima u bliskoj borbi.

2. Omnici: Ovo su svesni roboti u Overwatch 2 koji se bore za oslobađanje svojih ljudi.

3. BlizzCon: Ovo je godišnja konvencija koju organizuje Blizzard Entertainment za proslavu svojih glavnih franšiza, uključujući Overwatch.