Уто. јул 16th, 2024

Xiaomi Pad 6 je najnoviji dodatak u seriji tableta ovog kineskog tehnološkog giganta, donoseći brojne unapređenja u odnosu na svog prethodnika. Iako je tablet opremljen impresivnim specifikacijama, nedostatak LTE podrške može biti ključni faktor za mnoge korisnike.

Dizajn i Ekran

Xiaomi Pad 6 dolazi sa 11-inčnim WQHD+ ekranom rezolucije 2880 x 1800 piksela, koji podržava Dolby Vision i osvežavanje od 144Hz. Ovaj ekran pruža izuzetno živopisne boje i glatko iskustvo pri igranju igara, što ga čini idealnim za multimedijalne sadržaje. Tablet je takođe opremljen sa četiri zvučnika, što dodatno poboljšava audio doživljaj.

Performanse

Pokretan Snapdragon 870 čipsetom i sa opcijama od 6GB ili 8GB RAM-a, Xiaomi Pad 6 nudi solidne performanse za svakodnevne zadatke, uključujući igranje igara i multitasking. U kombinaciji sa Wi-Fi 6 podrškom, korisnici mogu očekivati brze i stabilne internet veze, iako nedostatak LTE podrške znači da je tablet ograničen na Wi-Fi mreže.

Baterija i Povezivanje

Sa baterijom kapaciteta 8840 mAh, Xiaomi Pad 6 može trajati do 14 sati pri normalnom korišćenju, što je dovoljno za celodnevnu upotrebu. Tablet podržava brzo punjenje do 33W, što omogućava brzo vraćanje energije kada je to potrebno. Međutim, nedostatak GPS modula i NFC čipa može biti ograničavajući za korisnike koji se oslanjaju na ove funkcije.

Xiaomi Pad 6 je impresivan tablet sa odličnim ekranom i solidnim performansama, ali nedostatak LTE podrške može biti značajan nedostatak za korisnike koji traže potpunu mobilnost. Ipak, za one koji traže kvalitetan tablet za kućnu upotrebu i multimedijalne sadržaje, Xiaomi Pad 6 predstavlja odličan izbor.