Пон. јул 15th, 2024

Acer Nitro 5 se ističe kao pouzdan laptop namenjen gejming entuzijastima koji traže optimalan balans između performansi i cene. Sa svojim 15,6-inčnim IPS LCD FullHD ekranom, koji nudi rezoluciju od 1920 x 1080 piksela i impresivnu frekvenciju osvežavanja od 165 Hz, ovaj laptop obećava izuzetno glatko iskustvo igranja.

Pokreće ga Intel Core i5-12500H procesor sa 12 jezgara, od kojih su 4 Performance-core jezgra koja dostižu do 4,5 GHz i 8 Efficient-core jezgara sa brzinom do 3,3 GHz, što ga čini sposobnim da se nosi sa zahtevnim igrama i aplikacijama. Uz to, integrisana Intel Iris Xe grafika pruža solidne grafičke performanse za većinu modernih igara.

Iako bi mobilnost mogla biti poboljšana većim kapacitetom baterije ili svetlijim ekranom, Acer Nitro 5 je dizajniran s fokusom na gejming, gde se pokazuje kao veoma kompetentan. Uz dodatnu opremu poput kvalitetnih slušalica i udobnog miša, gejmeri mogu uživati u svojim omiljenim igrama bez ikakvih problema.

FAQ

Koja je rezolucija ekrana na Acer Nitro 5?
Rezolucija ekrana je 1920 x 1080 piksela.

Koliko jezgara ima procesor u Acer Nitro 5?
Procesor ima ukupno 12 jezgara, od kojih su 4 Performance-core i 8 Efficient-core jezgara.

Da li je Acer Nitro 5 dobar za gejming?
Da, Acer Nitro 5 je dizajniran da pruži dobre performanse za gejming zahvaljujući snažnom procesoru i kvalitetnom ekranu.

Pojašnjenje termina

IPS LCD FullHD ekran – Tip ekrana koji pruža visoku rezoluciju i dobre uglove gledanja.

Performance-core jezgra – Jezgra procesora dizajnirana za visoke performanse.

Efficient-core jezgra – Jezgra procesora optimizovana za efikasnu potrošnju energije.

Intel Iris Xe grafika – Integrisani grafički čipset koji pruža solidne performanse za gejming i druge grafički zahtevne zadatke.