Уто. јул 16th, 2024

Windows 10 i Windows 11 dolaze sa posebnim režimom rada poznatim kao S režim. Ovaj režim je dizajniran da pruži korisnicima sigurnije i brže iskustvo korišćenja, ograničavajući instalaciju aplikacija samo na one dostupne u Microsoft Store-u. Međutim, mnogi se pitaju da li je napuštanje S režima zaista korak u pravom smeru.

S režim je idealan za one koji žele dodatni sloj sigurnosti i efikasnosti, posebno u obrazovnim institucijama ili poslovnim okruženjima gde je kontrola nad softverom ključna. Ograničavanjem instalacije aplikacija, S režim smanjuje rizik od malvera i poboljšava performanse sistema.

Ipak, za korisnike koji žele veću fleksibilnost u izboru softvera, izlazak iz S režima može biti privlačna opcija. Napuštanje ovog režima omogućava instalaciju aplikacija izvan Microsoft Store-a, pružajući korisnicima pristup širem spektru alata i programa. Važno je napomenuti da ovaj proces nije reverzibilan; jednom kada napustite S režim, ne možete se vratiti nazad.

Pre nego što donesete odluku, razmotrite vaše potrebe i prioritete. Ako vam je sigurnost i brzina na prvom mestu, S režim može biti pravi izbor za vas. S druge strane, ako vam je potrebna veća sloboda u izboru softvera, izlazak iz S režima otvara nove mogućnosti. Bez obzira na vaš izbor, važno je biti informisan o prednostima i potencijalnim ograničenjima oba pristupa.