Уто. јул 16th, 2024

Samsung je odlučio da napravi značajan zaokret u svojoj strategiji za Galaxy S25 seriju, koja će, prema najnovijim informacijama, koristiti isključivo Snapdragon čipove. Ova promena dolazi nakon godina korišćenja Exynos procesora u određenim regionima, što je često izazivalo podeljena mišljenja među korisnicima.

Odluka da se pređe na Snapdragon čipove za sve modele Galaxy S25 serije može se posmatrati kao odgovor na dugogodišnje kritike vezane za performanse i efikasnost Exynos procesora. Snapdragon čipovi, poznati po svojoj pouzdanosti i vrhunskim performansama, mogli bi doneti značajna poboljšanja u korisničkom iskustvu.

Ovaj potez takođe može biti deo šire strategije kompanije Samsung da se bolje pozicionira na globalnom tržištu pametnih telefona. Korišćenje jednog tipa procesora u svim regionima može pojednostaviti proizvodne procese i smanjiti troškove, dok istovremeno pruža konzistentnije performanse svim korisnicima.

Iako je Exynos serija imala svoje prednosti, kao što su integracija sa Samsungovim ekosistemom i prilagođavanje specifičnim potrebama, prelazak na Snapdragon može doneti veću konkurentnost u odnosu na druge proizvođače pametnih telefona. Očekuje se da će Galaxy S25 serija sa Snapdragon čipovima ponuditi bolje performanse, duže trajanje baterije i unapređene mogućnosti kamere.

Ova promena označava kraj jedne ere za Samsung, ali i početak nove, potencijalno uspešnije faze u razvoju njihovih pametnih telefona.