Уто. јул 16th, 2024

Instagram, popularna društvena mreža, uvodi novu funkciju koja bi mogla da promeni način na koji korisnici komuniciraju sa svojim potencijalnim pratiocima. Ova promena, koja je trenutno u fazi razvoja, omogućiće korisnicima da postave pitanje onima koji im pošalju zahtev za praćenje. Cilj je da se korisnicima pruži više informacija o osobama koje žele da ih prate, čime se povećava transparentnost i sigurnost na platformi.

Novi korak ka transparentnosti

Prema informacijama koje je podelio Alesandro Paluci, Instagram planira da korisnicima omogući da odaberu razlog slanja svog zahteva za praćenje. Ova opcija bi mogla da pomogne osobi koju želite da pratite da sazna nešto više o vama, čime se povećava transparentnost i sigurnost na platformi. Međutim, još uvek nije poznato koje će sve opcije biti dostupne korisnicima.

Zaštita korisnika

Ova nova funkcija je deo šireg plana kompanije Meta, vlasnika Instagrama, da zaštiti korisnike od nepoznatih i neproverenih osoba. Iako još uvek nije poznato da li će korisnici moći da dodaju poruku uz zahtev za praćenje, kao što je to slučaj na LinkedIn-u, jasno je da Instagram nastavlja da unapređuje svoje funkcionalnosti u cilju poboljšanja korisničkog iskustva.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta je nova funkcija na Instagramu?

Nova funkcija na Instagramu omogućiće korisnicima da postave pitanje onima koji im pošalju zahtev za praćenje. Cilj je da se korisnicima pruži više informacija o osobama koje žele da ih prate.

Koja je svrha nove funkcije?

Svrha nove funkcije je da se poveća transparentnost i sigurnost na platformi, omogućavajući korisnicima da saznaju više o osobama koje žele da ih prate.

Kada će nova funkcija biti dostupna?

Još uvek nije poznato kada će nova funkcija biti dostupna, jer je trenutno u fazi razvoja.

Pojašnjenje termina

Instagram – Popularna društvena mreža koja omogućava korisnicima da dele fotografije i video snimke.

Zahtev za praćenje – Zahtev koji korisnik Instagrama šalje drugom korisniku kako bi mogao da prati njegov profil i vidi njegove objave.

Meta – Kompanija koja je vlasnik Instagrama, prethodno poznata kao Facebook Inc.

LinkedIn – Društvena mreža namenjena profesionalcima i poslovnim ljudima, koja omogućava korisnicima da stvaraju profesionalne veze, traže posao i dele poslovne informacije.