Уто. јул 16th, 2024

Samsung je u 2023. godini predstavio novu verziju svog preklopnog telefona, Galaxy Z Fold 5, koji je donio nekoliko značajnih unapređenja u odnosu na prethodne modele. Ovaj uređaj, koji je predstavljen 26. jula, predstavlja vrhunac tehnologije preklopnih telefona za 2023. godinu i najskuplji je model u Samsungovoj ponudi4.

Najveće unapređenje je u dizajnu šarke, koja je redizajnirana kako bi telefon mogao da se preklopi potpuno ravno, bez razmaka između dva dela4. Osim toga, Galaxy Z Fold 5 je tanji i lakši od svog prethodnika, sa težinom od 252.9g i dimenzijama 154.9 x 129.7 x 6.1mm (ili 154.9 x 67 x 13.5mm kada je preklopljen)4.

Ovaj telefon je dizajniran da poboljša vaš svet više nego ikada pre, otkrivajući mogućnosti koje nadmašuju maštu i omogućavajući vam da doživite jedinstveno. Ovi telefoni su zaista bogati funkcijama i nude najkompaktniju veličinu ikada. Oni podižu vaše iskustvo korišćenja mobilnih uređaja na nove visine, nudeći zaista izuzetan način interakcije2.

Često postavljana pitanja

1. Šta je preklopni telefon?

Preklopni telefon je vrsta mobilnog telefona koji se može preklopiti na pola. Ova funkcija omogućava korisnicima da imaju veliki ekran kada je telefon otvoren, ali i da ga lako stave u džep kada je zatvoren.

2. Šta je Galaxy Z Fold 5?

Galaxy Z Fold 5 je najnoviji preklopni telefon kompanije Samsung. Ovaj uređaj ima veliki preklopni ekran, sekundarni ekran veličine telefona i impresivne specifikacije.

3. Šta je novo u Galaxy Z Fold 5 u odnosu na prethodne modele?

Najveće unapređenje u Galaxy Z Fold 5 je redizajnirana šarka koja omogućava telefonu da se preklopi potpuno ravno, bez razmaka između dva dela. Osim toga, ovaj model je tanji i lakši od svog prethodnika.

Pojašnjenje termina

Preklopni telefon: Mobilni telefon koji se može preklopiti na pola. Ova funkcija omogućava korisnicima da imaju veliki ekran kada je telefon otvoren, ali i da ga lako stave u džep kada je zatvoren.

Galaxy Z Fold 5: Najnoviji preklopni telefon kompanije Samsung. Ovaj uređaj ima veliki preklopni ekran, sekundarni ekran veličine telefona i impresivne specifikacije.

Šarka: Deo preklopnog telefona koji omogućava preklapanje. U Galaxy Z Fold 5, šarka je redizajnirana kako bi telefon mogao da se preklopi potpuno ravno, bez razmaka između dva dela.