Уто. јул 16th, 2024

Honor, nekadašnji deo kineskog giganta Huawei, sada je nezavisna kompanija koja je u vlasništvu kineske vlade1. Odvajanje od Huawei-a omogućilo je Honoru da sarađuje sa kompanijama kao što su Qualcomm i Google, što Huawei-u nije dozvoljeno zbog stavljanja na crnu listu SAD-a1. Honor nastoji da se pozicionira kao ozbiljan konkurent Apple-u i Samsungu na tržištu pametnih telefona visokog kvaliteta3.

Razvoj Honor-a nakon odvajanja

Honor je osnovan 2013. godine kao podbrend Huawei-a5. Huawei je prodao Honor 2020. godine konzorcijumu kupaca, uključujući vladu Šenžena, kako bi spasio brend i omogućio mu da nastavi sa radom3. Od tada, Honor je počeo da se fokusira na proširenje svoje ponude pametnih telefona, uključujući i lansiranje dva skupocena preklopna telefona3.

Izazovi i perspektive

Iako se Honor trudi da se razlikuje od Huawei-a, mnoge od njegovih karakteristika i dalje podsećaju na Huawei, kao što su premium dizajn, brzo punjenje i odličan ekran5. Honor se suočava sa izazovima kao što su zadržavanje postojećih kupaca, definisanje novog brenda bez Huawei-a, uspostavljanje strateških partnerstava i upravljanje distribucijom5.

Često postavljana pitanja

Da li je Honor isto što i Huawei?

Ne, Honor više nije deo Huawei-a. Honor je sada nezavisna kompanija koja je u vlasništvu kineske vlade1.

Zašto se Honor odvojio od Huawei-a?

Huawei je prodao Honor 2020. godine kako bi spasio brend i omogućio mu da nastavi sa radom nakon što su američke sankcije oslabile poslovanje Huawei-a3.

Kako se Honor razlikuje od Huawei-a?

Honor sarađuje sa kompanijama kao što su Qualcomm i Google, što Huawei-u nije dozvoljeno zbog stavljanja na crnu listu SAD-a1. Honor se takođe fokusira na proširenje svoje ponude pametnih telefona, uključujući i lansiranje dva skupocena preklopna telefona3.

Rečnik

  • Qualcomm: Američka kompanija koja dizajnira i proizvodi poluprovodnike, posebno čipove za bežične komunikacije, kao što su Snapdragon procesori1.
  • Google: Američka tehnološka kompanija koja pruža razne usluge i proizvode, uključujući Android operativni sistem za pametne telefone1.
  • Crna lista SAD-a: Lista koju je uspostavila američka vlada kako bi ograničila poslovanje sa određenim stranim kompanijama i organizacijama koje se smatraju pretnjom po nacionalnu bezbednost ili interese SAD-a1.