Пон. јул 15th, 2024

Apple je poznat po tome da pruža maksimalnu softversku podršku za starije uređaje, ali s obzirom na brzi napredak tehnologije, ta podrška ne može trajati večno

Približava nam se Apple-ov WWDC događaj koji će se održati početkom juna, a na kojem će biti predstavljeni detalji o nadolazećem iOS 17 operativnom sistemu za iPhone. Konačna verzija biće dostupna u septembru, zajedno sa novim iPhone-om 15.

Apple je poznat po tome da pruža maksimalnu softversku podršku za starije uređaje, ali s obzirom na brzi napredak tehnologije, ta podrška ne može trajati večno.

Trenutno kruže glasine da će se neki uređaji uskoro naći bez podrške za iOS 17, među kojima su iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X, koji su izašli 2017. godine. S obzirom na to da je prošlo pet do šest godina, razumno je očekivati da ovi uređaji neće dobiti nadogradnju na najnoviji iOS.

Čak i ako ih dobiju, pitanje je kako bi se novi softver ponašao na tim zastarelim uređajima, s obzirom na to da velii deo novih funkcija verovatno ne bi radio.

Kada je reč o iPad-u, iPad 5. generacije, 9,7″ iPad Pro 1. generacije i 12,9″ iPad Pro prve generacije neće dobiti najnoviju verziju iPadOS-a.