Industrija

INDUSTRIJA JE…

2 okt , 2015   Video

Kada jedna industrija tone, sa njom tone čitav jedan način života. I obrnuto. Kada se razvija, sa njom se razvijaju, znanja, navike, običaji koji vremenom, na neki način oblikuju naš karakter.

Industrija je stvorena da kreira profit, ali za mene ona pre svega kreira ljudski karakter.

, ,3 Komentara

  1. Šolaja Zoran kaže:

    Industrija na ovim prostorima je Milan Stojadinović sa 111 otvorenih fabrika u mandatu..neshvaćen..izigran..pametan i na kraju naivan..svi drugi nisu ta liga..ovaj je bio 3 u 1 em šmeker em pametan em sposoban..

  2. Šolaja Zoran kaže:

    Industrija je beg sa zemlje, pravi inat “e neću da orem kao moj otac i deda”, kad nemaš para ni ideje ili jedno od tog dvoja ti se hvataj industrije, veliki sistemi, mozak na malo obrtaja jer ti u industriji ne misliš već radiš, a mišljenje upotrebljavaš da ostvariš radne operacije, pukne fabrika pokupiš otpremninu i sa “industrijski” obrađenim mozgom “šrafa u mašini” kupiš apartman na Zlatiboru a društvo iz fabričke kantine ne pitaš da uložite zajedno u nešto održivo i samo Vaše. Zašto? Zato što ti rad na traci uzeo svu tvoju maštovitost i inventivnost. Puče fabrika jaooo šta sad? Sve ima svoj radni vek, nema bacanja po kamionu kao Paja i onaj Jare kad idu nakon 40 godina u penziju. Vi radite dok se ne ostvari planirani profit i poslovni ciljevi vlasnika, teško da treba imati u glavi išta od socijalno empatičnog ljudskog. E što nama socijalizam još stoji kao “vrednost” u krvi to nas zeza. Sve je stvar profita dragi moji radnici, rock and roll se javio kao najveća vrednost utucavanju mozga i jednoličnim radom i društvenim sistemom i sad mnogi kukaju za tim vremenima. Mislim ako kukate u dva društvena uređenja nešto debelo nije u redu sa onim što kuka. Zdravi bili!

  3. Božidar Zahorjanski kaže:

    Industrija je đavolska rabota. S jedne strane unapređuje kvalitet ljudskih života (James Watt&Co. istovremeno sindikalni aktivisti i profiteri, kasnije i tajkuni), s druge strane zloupotrebom uporedivih prednosti obezbeđuje zaradu, dok sa treće i nte omogućava neprestano povećanje slobodnog vremena kao rezultat bržeg stvaranja u jedinici vremena. Način korišćenja tog slobodnog vremena je, zapravo, izazov kojem homo sapiens u poslednja 3 stoleća ne samo da nije odoleo već ga je zloupotrebio smišljajući i stvarajući (pod)industrije čiji proizvodi ubrzano i u nepovoljnim pravcima menjaju ljudski karakter, a u mnogim prilikama služe i za ostvarivanje nadmoći jednih nad drugima i, u najnepovoljnijem raspletu, za psihičko i fizičko uništavanje drugih, trećih i ntih. Uostalom, kako to, prebirajući prstima po žicama gitare i pevajući, saopštava Knopfler dr Mark ‘Goodness me, could this be Industrial Disease?’. Jop. Neodbranjivo…

Diskusija je zatvorena.