Video ekonomske vesti

EKONOMSKE VESTI | TENIS U SRBIJI | Mijat Lakićevi

20 jan , 2016   Video

Ekonomske vesti – U ovom blogu Mijat je jednim podatkom poljuljao moju veru u obradivu zemlju kao najveći prirodni resurs Srbije. Jer ako je od 800 hiljada hektara obradive zemlje, oko 500 hiljada neupotrebljivo (močvare, pašnjaci, utrine)… Ispada da, mi, zemlje, i nemamo toliko. I to što imamo neravnomerno je rasporedjeno.

Vojvodina je deo Srbije interesantan stranim investitorima. Za tu zemlju i za razvoj dogadjaja, životno je zainteresovano i lokalno stanovništvo. Sa jasnim pravilima igre i uz poštovanje fer pleja, takve situacije se rešavaju trgovinom. I svi su zadovoljeni.

U ove prirodne situacije naša država uvek nadje načina da se neprirodno i otrcano umeša. Tako smo došli do promene zakona. Zbog jednog čoveka. Sa zastrašujućom titulom: nemački kralj mesa.

Idu izbori. Biće zanimljivo videti Vučićeve rezultate. Ako prodje dobro, kakvog će smisla imati traktori iz Mijatovog bloga kad sutra ponovo krenu za Beograd?

Aleksandra Ranković

domaćica “Klikera”

, , , , , , , ,4 Komentara

 1. gvozden kaže:

  Saška,

  sve je to super, ali nikao ne centralni problemsrpske poljoprivrede.

  Radi se o skoro pa zanemarljivom procentu zemljišta od ukupnog u Srbiji, radi se o skoro pa zanemarljivm procentu seljaka, od ukupnih u Srbiji, a koji su za to zemljište zainteresovani, pa sve da se pronađe i najidelnije rešenje neće se bog zna šta popraviti u srpskom agraru.

  Naravno, treba uvek težiti dobrom rešenju, ali ipak ne treba od periferne stvari praviti glavnu.

 2. Šolaja Zoran kaže:

  Meni je sve jasno kad u Vojvodini postoje “narodne kuhinje”.

 3. Aris Movsesijan kaže:

  Ako svi gledaju sve mečeve “tenisa”, zemljište će ostati neobrađeno.

  “stara kineska” 🙂

 4. Da smo zakupili onaj izraelski satelit zbog kojeg je suđeno Daviniću, lepo bi se videlo koliko i kakvog zemljišta Srbija ima, šta se na njemu radi itd.
  U mraku se mnogo laše mulja i diluje.

Diskusija je zatvorena.