Video ekonomske vesti

Ekonomske vesti | Miodrag Zec | Tranzicija | Srbija na kružnom putu

25 nov , 2015   Video

Ekonomske vesti – Miodraga Zeca srećem godinama u različitim situacijama. Pored svega onoga što on jeste, odličan univerzitetski profesor i miljenik mejnstrim medija, Zec mi se učinio i kao savršen bloger. Ima nečeg sugestivnog i ličnog u načinu na koji govori.
I tako sam ga pitala da dodje. I on je pristao.

U tehničkom smislu stvari funkcionišu tako što ja dodjem kod njega u kabinet i postavim neku temu, dilemu, pitanje. On potom govori. Ja slušam i ne trepćem.
Naš razgovor jeste o ekonomiji ali je, još više, o Srbiji. Baš kao i tema koju postavljam:

Imam utisak da je Srbija kao neki automobil koji se neprestano vrti na kružnom toku, nesposoban da izabere bilo koji strateški pravac. Industrija? Nove tehnologije? Poljoprivreda? Levica? Desnica? Sve se to pomešalo.

Zec objašnjava zašto je to tako i kako da tako vise ne bude.

Iz kabineta izlazim sa zaključkom da nama, na toj raskrsnici, već decenijama fali saobraćajac. Ne samo neko ko voli da stane u centar i maše rukama. Fali nam neko ko stvarno zna šta radi.

Šta je vaš zaključak?

Aleksandra Ranković
domaćica ovog sajta

, , , , , , ,4 Komentara

  1. Šolaja Zoran kaže:

    Kompleks malog naroda je velika industrija..mi volimo auto industriju..bez nje ništa..recite mi ime danskog norveškog ili upravo holandskog automobila?..zašto se vrtimo u krug? zato što se ne zna šta se hoće..svi ne valjaju a mi koji menjamo zastavu i naziv države 10 puta za 100 godina znamo sve? Subvencija ide stranom investitoru kad otvara čaraparu zašto ne i našem seljaku..ko još gleda u nebo dal će kiša ili je suša? pa svi drhtimo posle dnevnika..Izrael iz pustinje izvozi hranu..nema kiše..ne ne..al ima škole u pravu je dr Zec prvo škola pa crkva..nivo obrazovanja je loš..obrazovni sistem trom i neefikasan..neusklađen sa privredom..nismo mi na kružnom toku..na ringišpilu smo..hvatamo patkicu!

  2. Božidar Zahorjanski kaže:

    Jovan Bulj nije radio na kružnim tokovima, a skretao jeste pažnju na neopravdano zapostavljeno pravilo desne ruke.

  3. Pa ovo je udar na Vučića! Profesor reče da će onaj koji radi od jutra do sutra doveka biti sirotinja.

Diskusija je zatvorena.