O-nama

ZDRAVO KLIKERAŠI,

9 nov , 2015   Video

Zdravo narode,

Ja sam Aleksandra Ranković i osnivač sam ovog sajta.

Evo šta mi je ideja:

„Klikeraši“ su sinonim za radoznale, inteligentne, spretne, snalažljive i duhovite osobe.

Sajt „Klikeri“ formiran je sa ciljem da okupi takve ljude, koji će razgovarati, debatovati, sporiti se i nadmudrivati o ekonomskim zbivanjima i fenomenima.

Budući da provodim puno vremena na internetu i na društvenim mrežama, imala sam priliku da upoznam neke „klikeraše“ koji ekonomske probleme posmatraju iz istog ugla kao i ja. Upoznala sam i one sa čijim se mišljenjem uopšte ne slažem, ali mi se stil njihove polemike dopada. Konačno, upoznala sam i neke čiji mi stil nije ni malo simpatičan, ali njihove argumente cenim i smatram ih validnim.

Svi mi, koji volimo da razgovaramo o ekonomiji i smatramo takve debate važnim, dobili smo još jedan virtuelni „klub“, u kojem možemo da se potapšemo po ramenu ili da se uhvatimo za revere i dobro protresemo. Poštujući fer plej, naravno.

Ne mogu svima vama da ponudim piće (a volela bih), ovo je bring a bottle party. Obećavam da ću se sa svojim kolegama, blogerima, potruditi da napravim zanimljive i inspirativne video zapise na krupne i sitne ekonomske teme. Običan život u Srbiji nas najviše interesuje.

Da ne bih previše pisala, ipak je ovo pričaonica, pogledajte prvi video blog, tu je sve objašnjeno. I recite mi šta mislite, naravno.

Dobrodošli.

KONTAKTIRJTE NAS:

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Predmet(obavezno)

Vaša poruka

(obavezno)

Pratite nas na:

, , , ,33 Komentara

 1. Tatjana kaže:

  Evo da se i ovde pribeležim 🙂
  Totalni sam duduk za ekonomiju što je i rezultiralo ličnom golgotom sa kreditnom karticom. Jedva čekam da pogledam tvoja razmišljanja na tu temu. I tvojih sagovornika.
  Pozdrav do gledanja,
  Tanja

  • saska kaže:

   hvala tanja! puno znači podrška na ovom početku. ja negde polazim od dubokog uverenja da su ljudi mnogo manji duduci nego što o sebi često misle. oni pak koji sebe smatraju velikim ekspertima najčešće i nisu neki… tako da, ne verujem ti da si toliki duduk a opet duboko verujem da smo svi uvučeni u ekonomiju preko svakodnevnik uplata i isplata svega i svačega. i onoga što razumemo i onoga što ne razumemo.

   kad sam bila u americi da snimam serijal o bankrotu, videla sam ljude, stvarno su delovali ko duduci. recimo taksista iz pakistana, tri rečenice na engleskom ne zna da sastavi, ali veoma dobro zna koja su njegova zaduženja na ime poreza, zdravstvenog, penzionog osiguranja… i tačno zna šta za to dobija… i mi dolazimo do toga. svaki dinar postaje važan. i treba da bude. to je neka polazna tačka za sve nas.

   dobrodošla u svakom slučaju!

   • Tatjana kaže:

    Hvala ti na dobrodošlici!
    Posle svega, možda je bolje reći da sam bila duduk 🙂 Ipak sam nešto naučila iz svog iskustva. Volim da pročitam tvoje komentare tamo na blogu, nekako ti verujem. Pa eto me i ovde.
    Veliki pozdrav!

 2. Božidar Zahorjanski kaže:

  G. Ruf iz MMF nas je izvestio, zapravo, da neće doći do smanjenja maloprodajne cene goriva (iako je cena sirove nafte na svetskom tržištu značajno u padu) već do povećanja za onoliko za koliko je trebalo da bude smanjena. Akcize. Plaća ih uvoznik državi. I njihov iznos će prevaliti na cenu koju vidimo na pumpi. Dakle, svi kupci goriva će iz svojih džepova finansirati državu kako bi mogla delu korisnika penzija i javnih službenika da vrati ono što im je uskratila (oduzela) pre godinu dana (država kao poslodavac i nosilac obaveze isplate penzija iz ugovora o osiguranju). Pomenuti gospodin nas je ohrabrio da projektovana količina potrošenog goriva neće uticati na pogoršanje stanja životne okoline. I na nikotinske štapiće se plaća akciza, a od 1.12. je najavljeno povećanje cene paklice za RSD 10. Ako se u zemlji dnevno proda npr. milion paklica, po ovom osnovu proizvođači i država će imati dodatni prihod od oko 83000 evra dnevno. Da li će se bar 1% te sume na dnevnom nivou odvojati za poboljšanje lečenja bolesti koje su neposredno izazvane upotrebom tih proizvoda? Da li je odgovor 27. slovo azbuke i 3. abecede?

  • saska kaže:

   Da, videla sam. Presipanje iz šupljeg u prazno. To je radila ovde svaka vlada. Nijedna nije imala petlju za prave reforme. Sve je preraspodela sve manjeg kolača.

   • Božidar Zahorjanski kaže:

    Ne samo to već dodatno džeparenje stanovništva za RTS membership. Mada, ako nam za cenu 1 točenog piva ili pola cene long espressa bez mleka u aerodromskom bircuzu kroz dnevne sobe protrčavaju Messi i Đoković – nek’ ide žiznj!

 3. željko kaže:

  Ovako na prvi pogled sve izgleda baš zanimljivo. Nisam iz ekonomske sfere profesijom, / ginekolog – akušer / ali me sve u vezi ekonomije jakointeresuje. Računam da ću štošta lepo i pametno čuti i naučiti.
  Pohvale i pozdrav autorki bloga, njene blogove i komentare rado u sa zadovoljstvom čitam na B92.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sviđa Vam se strana? Podelite svetu :)

FACEBOOK
GOOGLE
http://www.klikeri.rs/o-nama">